Emigrimi i shtetasve të Ballkanit Perëndimor drejt BE-së

0

Televizioni hungarez H1 ka publikuar një shkrim, ku flitet për emigrimin e shtetasve të Ballkanit Perëndimor drejt BE-së.

Një total prej 228 000 shtetas të vendeve të Ballkanit Perëndimor si Mali i Zi, Bosnja dhe Hercegovina, Shqipëria, Maqedonia e Veriut, Serbia dhe Kosova, emigruan legalisht në Bashkimin Evropian në vitin 2018, sipas shifrave të Eurostat, të shënuara nga e përditshmja malazeze “Vijesti” të enjten.

Vitin e kaluar, 62 000 shqiptarë u transferuan në BE, që është 2.2% e popullsisë së përgjithshme të vendit, e ndjekur nga 2.1% e qytetarëve në Maqedoninë e Veriut (24 300), dhe 2% e kosovarëve (34.500 kosovarë; 53 500 shtetas të Bosnjës dhe Hercegovinës u larguan nga vendi i tyre për në BE, që do të thotë 1.5% e popullatës, ndërsa Serbia “humbi” 51 000 qytetarë në emigrim (1.3%) dhe Mali i Zi 3 000 (0.5%).

Shtetasit e vendeve të Ballkanit Perëndimor emigrojnë më së shumti në Gjermani. Në vitin 2018 sa më shumë 19 000 kosovarë, 16 000 qytetarë të Bosnjës dhe Hercegovinës dhe Serbisë, 11 500 shtetas të Maqedonisë të Veriut dhe 1 500 malazezë emigruan në Gjermani.

error: Të drejtat e rezervuara !!