Kryetari i KKSH-së Faik Nika vizitoi komunën e Tuzit

0

Kryetari i Këshillit Kombetar të Shqiptave në Mal të Zi, Faik Nika vizitoi komunën e Tuzi ku u pritë nga kryetari, Nik Gjeloshaj dhe kryetari i Kuvendit, Fadil Kajoshaj.

Njoftimi i Faik Nikes mbi takimin:

Diten e sotme zhvillova nje vizite ne Komunen e Tuzit, komuna e dyte me shumice shqiptare ne Mal te Zi. Ne takim jam pritur nga kryetari i Komunes Nik Gjeloshaj dhe kryetari i Kuvendit Fadil Kajoshaj.

Diskutuam per funksionimin e kesaj komune te sapoformuar dhe planet per te ardhmen. Po ashtu, folem edhe per situaten e shqiptareve ne treven e Malesise, sfidat dhe perpjekjet e vazhdueshme te Komunes per permiresimin e kushteve te jetes per secilin qytetar. Po ashtu, theksova nevojen per respektimin e te drejtave te shqiptareve, sidomos ne perdorimin e gjuhes shqipe ne dokumente zyrtare te Komunes dhe po ashtu, perdorimi i lire i simboleve kombetare.
Ne vazhdim do te vijojme bashkepunimin per çeshtje me interes te perbashket, sidomos intesifikimin e aktiviteteve per ruajtjen dhe promovimin e identitetit kombetar te shqiptareve.

error: Të drejtat e rezervuara !!