Muzeu i detarisë në Rënë

0

Në këtë vend, mjeshtrat e vjetër nga Rana riparonin dhe ndërtonin anijet e Ulqinit.

Ky është lokaliteti më i mirë për të ndërtuar Muzeun e Detarisë. Me këtë, Ranës i japim një frymëmarrje dhe një përmbajtje tjetër!

Me këtë, e fusim Ulqinin në vendin e qyteteve që e duan dhe ruajnë trashëgiminë e vet dhe në veçanti e ruajnë ambijentin dhe pasurojnë ofertën turistike të një zone që nuk i mungon misri, muzika, hotelet..

Për më tepër, kjo iniciativë dhe kjo zgjidhje ideore vjen nga arkitektë që e njohin detin, lundrojnë vetë dhe janë nipat e atyre që dikur kanë punuar në Shkiverrën e Ulqinit…

Plus, fitojmë vend për aktivitete, ekspozita, takime .

error: Të drejtat e rezervuara !!