Gjindeni tek: Opinione

Opinione
0

Nga Gjekë Gjonaj Lavdia e figurës më meritore  të popullit shqiptar, i cili për 25 vite arriti t’i mbajëtë gjithëshqiptarët në një shtet, aq mirë tëorganizuar, saqë  të gjitha luftërat dheofensivat arriti t’ fitojë me sukses, nuk kanevojë për asgjë. Por për mua  si nxënësdhe mësimdhënës i ShkollësFillore “ Gjergj Kastrioti-Skënderbeu” në Triesh është e pakuptimtë dhe jo    normaleqë bustin  e  heroit tonë kombëtar nuk e shohim para ndërtesës së kësaj shkollë, emrin e tëcilit e mbanë me krenari  tashmë se një gjysmë shekulli.   Jam në dijeni se shumë mërgimtarëtrieshjanë në Amerikë, janë të interesuardhe në bisedakanë kërkuar me ngulmë qëkëtë vit, me rastin e 550 vjetorit të vdekjessë Skënderbeut tëvendoset busti i tij nëTriesh. Mërgimtarët pyesin shpesh  a do tëvendoset sivjet truporja e kësaj figure nëkëtë trevë shqiptare e mbushur me historitë mëdha e të paharrueshme.  Ata janë  tëvendosur se paratë për ngritjen e këtijmonumenti  do t’i sigurojnë vetë , pa iudridhurdora. Pse atëherë të zvarritet (tëmos )  realizohet kjo dëshirë e tyre , dhe jo vetëm ?  …

1 2 3 4 5 12