Gjokaj, Dukaj dhe Lulanaj takim me Rektorin e Universitetit të Prishtinës

Rektori i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, prof. dr. Marjan Dema, ka pritur në zyrën e tij përfaqësues nga Qeveria e Malit të Zi, gjegjësisht zëvendësministrin në Ministrinë për të Drejtat e Njeriut dhe të Pakicave, z. Leon Gjokaj, zëvendësministrin e pakicave në Ministrinë e Arsimit, z. Marash Dukajn si dhe Fikret Lulajanaj – këshilltar në Ministrinë e Pakicave.

Rektori Dema në takim ishte i shoqëruar nga prorektori për kërkime shkencore në Universitetin e Prishtinës, prof. dr. Faton Berisha.

Dema në këtë takim premtoi mbështetjen maksimale për kandidatët për studentë që vijnë nga këto vise shqipfolëse, të cilët kanë shprehur vullnetin e tyre për të qenë pjesë e Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”. Ai premtoi që do të jetë i gatshëm të shtyjë tutje çfarëdo marrëveshje në të mirë të këtyre studentëve që do të jenë pjesë e UP-së dhe atyre që aktualisht janë të tillë.

Në anën tjetër, Gjokaj diskutoi për shumë aspekte me anë të të cilave do mund të krijoheshin lehtësira për studentët nga Mali i Zi dhe Lugina e Preshevës, të cilët vendosin të kryejnë studimet në UP. “Për vite me radhë, Universiteti i Prishtinës ka qenë vatër për përgatitjen e studentëve që vijnë nga Mali i Zi” theksoi Gjokaj ndër të tjerash.

Pra, në këtë takim, të dyja palët diskutuan për mënyrat e ndryshme se si mund të krijohen lehtësira për këta studentë, si dhe mënyra të tjera të bashkëpunimit në të mirë të studentëve, rrjedhimisht edhe familjeve shqipfolëse nga këto vise.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!