Ambasada shqiptare në Podgoricë mirëpret marrëveshjen e partive shqiptare në Tuz

DEKLARATË PËR MEDIA E AMBASADËS SË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË NË MAL TË ZI LIDHUR ME ZGJEDHJET  KOMUNËN E TUZIT.

 

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme e Republikës së Shqipërisë përshendet dhe mirëpret marrëveshjen e aktorëve politikë e shoqërorë Tuz, Mali i Zi, për  bashkërenduar përpjekjet  mbrojtje dhe përfaqësim interesave  shqiptarëve  Trevën e Malësisë gjatë procesit zgjedhjeve për  Kuvendin e Komunës së Tuzit, që do  mbahen më 26 nëntor 2017.

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme e Republikës së Shqipërisë mirëpret ndërgjegjësimin e faktorëve politikë e shoqërorë shqiptare Malin e Zi për  nxjerrë mësime nga problemet, dasitë dhe dështimet e së kaluarës.

Ajo konsideron se angazhimi publik për  bashkuar zërin dhe forcat për shfrytëzuar maksimalisht hapësirën e rregullave  lojës demokratike për maksimizuar rezultatin përbën rrugën e duhur dhe mënyrën më  mirë për realizuar  drejtat që u garanton ligji dhe kuadri ligjor  Malin e Zi dhe ai ndërkombëtar,  përputhje me pritshëmritë dhe kërkesat e popullsisëshqiptare për mirëqeverisje, progress dhe begati.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!