Rritja ekonomike 2016, Mali i Zi do të kryesojë në Europën juglindore (Video)

Fondi Monetar Ndërkombëtar ka parashikime të zymta për rritjen ekonomike globale gjatë vitit të ri ku sapo hymë.

Por pavarësisht kësaj, vendi që do të kryesojë me rritjen ekonomike për 2016-n do të jetë Jemeni me 11.6 për qind. Në vend të dytë do të jetë Turkmenistani, ndersa më pas do të vijnë Butani dhe Mianmari.

Ndërkohë në rajonin tonë, rritjen më të madhe do ta ketë Mali i zi, me 4.9 për qind,Romani 3.9%,Kosova 3.8%,  Shqiperia dikur me rritjen më të shpejt në rajon ktë vitë pritet të radhitet e pesta në listen e dymbëdhjet ekonomive në zhvillim të Europes me një rritje të pritshme të prodhimit kombëtar prej 3.4%./ Top Channel

Shperndaje