Delegacion i gjyqit supreme të Malit të Zi , vizitë 3 ditëshe në Shqipëri

Delegacioni i gjyqit supreme të Malit të Zi të cilin e kryeson kryetarja Vesna Medenica qëndron per vizitë tri ditshe zyrtare në gjyqin suprem të Shqipërise, me ftesën e kryetarit Cezar Zaganjori.

Kryetarja dhe gjyqtarët suprem të Malit të Zi do të bisedojnë me koleget shqipëtar dhe do të marrin pjesë në tryezen e rrumbullaket me temen ,,Bashkpunimi rajonal në çeshtjet penale.

Në kuader të tryezës së rrumbullaket do të marrë pjese edhe delegacioni i gjyqit suprem të Maqedonisë të cilin e udhëheq kryetarja Lidija Nedellkova,thuhet në kumtesë. Theksohet se koleget Malazezo shqiptaro-maqedonas do të debatojnë për luftën kundër kriminalitetit të organizuar dhe korrupsionit si dhe për disa çeshtje të tjera që kanë të bëjne me standarded ndërkomëtare lidhur me barazimin e praktikes gjyqesore në çeshtjet penale.

Delegacionin e Malit të Zi do ta presin presidenti Bujar Nishani, kryetari i gjyqit kushtetuos Bashkim Dedja dhe prokurori i përgjithshem Adritik Llalla.

Shperndaje