Makron: Nuk pranojë zgjerim të BE-së

 Presidenti francez Emanuel Makron ka deklarar se nuk do të pranojë zgjerim të BE-së derisa vet brenda BE-ja të bëjë reformat e nevojshme.

“Duhet të thjeshtësojmë procedurat që të jemi më të shpejtë, më të fortë dhe së bashku të përparojmë. Në këtë drejtim jam skeptik në lidhje me tregimet se e ardhmja e BE-së është zgjerimi, në situatë kur e shohim se ne 28 shtetet nuk mundemi të dakordohemi. Refuzoj çdo zgjerim nëse nuk bëhen reforma të thella institucionale në BE”, tha Makron.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!