“Ora e Maleve” në Rozhajë i bashkon përsonalitetet gjithëkombëtare , letrare, artistike, muzikore dhe politike

Manifestimi tradicional ” Ora e Maleve ” u nisê me intonimin e hymnit kombëtar për tê vazhduar me promivimin e librit ” Biri” i autores Flutura Akça e cila erdhi nga Tirana për t’a nderuar dhe vlerësuar Manifestimin.

Polifonia Labe si grup profesional ishte vlerë e shtuar e manifestimit.“Ora e Maleve” vazhdoj me leximin e poezive nga shumë poet të shquar nga të gjitha trojet shqiprare duke filluar nga Valbona Hadri fituesja e çmimit” Dr.Ibrahim Rugova” e cila e mori në Istog organizuar nga Klubi Letrar Podguri edicioni i VI me radhë.

Mund të jetë një imazh i një ose më shumë persona dhe ambiente të brendshme

Pjesmarrja e këshilltarëve të Presidentit Meta , ambasador Flamur Gashi , Tedi Blushi etj me paraqitjen e tyre dinjitoze ia shtuan vlerën manifestimit.Vlerë artistike e msnifestimit ishte ekspozita e zonjës Nimanbegu dhe e artistit të madh në rolin e Skënderbeut përformoj z.Xhevat Limani.Pēr vleresimin e punës profesoreshēs Nimanbegu foli prof.Aldemar.Ismet Azizi kryetar i shoqatës ” Kosova për Sanxhakun ” dhe Nuradin Imeraj sekretar i klubit Letrar ” Podguri” në Istog ishin pjesmarrës aktiv dhe pjesê e rëndësishme e organizimit.Organizatori prof.Ali Daci pas përfundimit tê këtij evenimenti aq të rëndësishëm kombëtar shtroj drekë për musafirët e ftuar ku edhe u ndanë shumë mirënjohje për disa përsonalitete kombëtare dhe për poetët pjesmarrës dhe përfundoj me një surprizë tê këndshme duke ia uruar ditēlindjen poetës Anita Hoxha që ra si koeçidencë e manifestimit.

RTV Fontana respektivisht Zeqir Mehmetaj , gjatë gjithë kohës e pëcolli aktivitetin.Programin e udhëheqi në mënyrë përfekte dhe shumë profesionsle moderatoret Altiana Zogaj gazetare nga komuna e istogut dhe Senada Binjosh.Me respekt ; Nuradin Imeraj.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!