Qeveria: Nuk kemi financuar Fjalorin, pohimi i Gjeloshaj është i pavërtet

Pohimi i deputetit,Nik Gjeloshaj se qeveria ka ”financuar” Fjalorin e gjuhës popullore dhe letrare malazeze të cilin e ka botuar Akademia malazeze e Shkencave dhe Arteve (CANU), nuk është e vërtet, kanë kumtuar nga qeveria.

Gjeloshaj sot ka paraqitur pretendimin se Qeveria e Malit të Zi ka “financuar” Fjalorin e CANU.

Qeveria e Malit të Zi, siç ka njoftuar para dy muajve, më 4 qeshor 2016 ministri i Kulturës, Pavle Goranoviq në një deklarat për agjencin Mina, nuk e ka mbështet financiarisht botimin e Fjalorit e gjuhës popullore dhe letrare malazeze./Malësia.ME/

Shperndaje