Mali i Zi me çmimet më të larta të karburanteve në rajon

Prej 1 janarit çmimet e karburanteve në Mal të Zi,  janë dukshëm më të larta se ato në rajon. Siç transmeton Portali Analitika, pas futjes së TVSH, prej 21 për qind dhe të akcizave , në Mal të Zi, një litër e benzinës  95 dhe 98,  kushton 1.30 euro, kurse një litër euro dizel 1.18 euro.

Në vendet e rajonit e që janë anëtare të BE çmimet janë së paku 9 centë më të ulëta. Në Slloveni, karburantet kushtojnë 1.21 euro respektivisht 1.112, në Kroaci 1.181, respektivisht 1.098 euro . Benzina në Serbi, kushton 1.20 euro , kurse nafta 1.27 euro për një litër .

Maqedonia, gjendet në fundin e listës të vendeve rajonale ku një litër benzinë kushton 1.08 euro, kurse nafta 89 cent.

Në Bosnjë Hrcegovinë, çmimet gjithnjë kanë mbetur nën 1 euro dhe një litër benzinë kushton 97 cent, kurse një litër naftë, 95 cent.

Srodna slika

Kur është fjala për çmimet në vendet tjera të Evropës , çmimet më të ulëta  të karburanteve janë në Poloni, 0.965 dhe 0.933 euro, për një litër.

Ndërkaq, çmimet më të larta janë në Holandë 1.576,  respektivisht 1.233 euro për litër.

 

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!