Tensione në Shkup: Pas Shqiponjes vjen kryqi gjigant, Shqiptarët nuk lejojnë ndërtimin (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=-da7Hz8-VN8

Në Butel të Shkupit kan marrë vendim që të ndërtojë një kryq 56 metra të lartë, ky vendim ngjan me një kundërpërgjigje për vendosjen e Shqiponjës.Por, më shumë se 5000 shqiptarë kanë dalë në vendin ku po kryheshin punimet dhe i kanë ndërprerë ato duke shkatërruar edhe gurë-themelin e ndërtuar si bazament për kryqin.

Protestuesit, kryesisht të organizuar nga Bashkimi Demokratik për Integrim i Ali Ahmetit, kanë dalë tek vendi ku ishte e planifikuar të ndërtohej kryqi dhe kanë vendosur tenda (çadra) aty dhe kanë thënë se do të qëndrojnë aty deri në shfuqizimin e këtij vendimi.

Kryetari i Komunës së Çairit ka thënë se Maqedonisë nuk i nevojiten incidente të reja.

Kryqet i takojnë kishave, minaret tek xhamitë, as njëra e as tjetra nuk e kanë vendin në rrugë theksoi Izet Mexhiti.

Tek vendi i protestës janë shtuar edhe forcat policore, mirëpo ende nuk kanë intervenuar. Dhjetëra të rinj, supozohet të jenë të nacionalitetit maqedonas kanë tentuar të thyejnë kordonin e policisë dhe të përleshen me palën tjetër shqiptare.

https://www.youtube.com/watch?v=RnqMnK__GeM

Shperndaje