Nga një milion euro nga Qeveria për Komunat në veri

Për shkak të tragjedisë që ndodhi në Beograd, mbledhja e Qeverisë së Malit të Zi filloi me një minutë heshtje. Më pas, siç është njoftuar, Qeveria, në mbledhjen e sotme ka vendosur që secilës komunë të veriut t’i ndajë nga një milion euro. “Lajm i mirë për veriun e Malit të Zi”, tha kryeministri Dritan Abazovic.

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Goran Gjuroviq, tha se mjetet e marra nga programi për shtetësi  ekonomike do të shkojnë në Kollashin, Mojkovac, Shavnik, Bijelo Polje, Andrijevicë, Rozhaje, Berane, Guci, Plavë, Petnjicë, Plluzhine, Zhabljak dhe Pljevlja.

“Fondet e përmendura të bashkisë do të mund të përdoren për nevojën, përgatitjen dhe rishikimin e dokumentacionit teknik, përgatitjen e studimeve, shpalljen e tenderëve, fillimin e procedurës së shpronësimit, si dhe kryerjen e punimeve dhe realizimin e projekteve zhvillimore ”, tha Gjuroviq.

Kryeministri ftoi kryetarët e komunave të propozojnë projekte.

Ministri i Bujqësisë, Vladimir Jokoviq, ka bërë të ditur se do të sigurohen borëpastruese për komunat veriore.  Ndërkaq, kryeministri, Abazoviq, theksoi se kompania ajrore kombëtare “To Montenegro” tani po shënon rezultate të mira.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!