Flamuri Kombëtar dhe UÇK për Partinë e Abazoviqit janë ikonografi dhe thirrje fashiste

Lëvizja qytetare URA dënoi ashpër, siç theksuan, “thrrjet dhe ikonografin fashiste që mund të shihej natën e së dielës në Tuz”.

Më i përgjegjshmi për një situatë të tillë është qeverisja 30 vjeçare e DPS, e cila, siç thonë ata, nuk deshti të krijojë shoqëri qytetare në Mal të Zi.

“Në një shoqëri në të cilën zyrtarët më të lartë shtetërorë që 30 vjet përsërisin se të gjithë ata që mendojnë ndryshe nga ata janë armiq të shtetit, se janë qytetarë të rendit të dytë dhe ndaj të cilëve në situata të pafundme ushtrohet padrejtësia sistematike dhe institucionale, nuk mund të presësh harmoninë e shoqërisë qytetare.

Në shoqëri të tilla, domosdoshmërisht duhet të shfaqen forma të fashizmit, gjë që u konfirmua nga rasti në Tuz, thonë nga Ura.

Ata ftojnë të gjithë qytetarët e Malit të Zi në harmoni multietnike dhe kultivimin e diversitetit të çdo lloji, sidomos tani, kur është e nevojshme të ndërpritet me regjimin e DPS-së që ushqen fashizmin e çdo lloji, që tregoi që 30 vjet mbrapa.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!