Brajan Ji: Të gatshëm për bashkëpunim drejtë vlerave të përbashkëta

Zëvendësi i ndihmësit të sekretarit shtetëror amerikan për çështjet evropiane dhe Euro-azisë,  Hojt Brajan Ji,  ka theksuar se dyert e tyre janë të hapura për të gjitha palët të cilat dëshirojnë dialog, dhe se nuk do të përzihet në formimin e qeverisë aktuale ose të asaj pas zgjedhore në Mal të Zi.

Me të gjitha partitë duam bashkëpunim të bazuar mbi vlerat të cilat ne i vlerësojmë të rëndësishme e që janë demokracia, sundimi i ligjit, liritë personale, respektimi i pavarësisë së gjykatave dhe të mediave dhe e ardhmja euro-atlantike.

Ai ka theksuar se një ndër mënyrat më të mira për sigurimin e zgjedhjeve të lira dhe të ndershme është që qytetaret të shfrytëzojnë të drejtën demokratike për të votuar, të marrin pjesë në mënyrë masive në zgjedhje.

Duke komentuar deklaratat e FD se ambasade e SHBA-ve, përzihet në çështjet e brendshme politike në Mal të Zi,  Hojt Ji, ka theksuar se është obligimi i secilit që paraqet akuza që të sigurojë të dhëna dhe fakte për ti arsyetuar pohimet e tilla.

Ai ka shtuar se ambasada e SHBA ka luajtur rol pozitiv në zhvillimin e Malit të Zi në dy deceniet e fundit.

Brajan Ji tha se shihën përpjekjet e Rusisë për të forcuar interesat e saj në rajon.Definitivishtë shohim që Rusia dëshiron të forcojë interesat e saj në rajon, natyrisht edhe në Mal të Zi.

Natyrisht, që jemi të shqetësuar në lidhje me pohimet që Rusia është duke u përpjekur të ndikojë në zgjedhjet këtu dhe në vendet tjera, në një mënyrë që nuk është mjaft transparente dhe jo plotësisht e ligjshme.

Shperndaje