Alarm i Kuq: Paralajmërohen përmbytje

Instituti Hidrometeorologjik dhe Sizmologjik njoftoi sot meteo-alarm të kuq i cili ka të bëjë për pjesën qendrore dhe jugore të Malit të Zi.

Një paralajmërim i tillë është lëshuar për shkak të reshjeve të mëdha dhe erërave të forta që pritet të ketë.

Gjatë 24 orëve të ardhshme priten reshje shiu të paktën 80 litra në një metër katror në pjesën qendrore dhe 50 litra në pjesën jugore të vendit.

“Janë të mundshme përmbytje të mëdha me rrezik të madh për shëndetin, dhe mundësinë e evakuimit.Ndërprerje serioze të trafikut dhe ndërprerje të energjisë, komunikimit dhe furnizimit me ujë. Do të vështirësohen kushtet për ngasjen e veturës për shkak të shikueshmërisë së reduktuar dhe përmbytjeve”, thuhet në deklaratën e lëshuar nga Instituti i Hidrometeorologjisë dhe Sizmologjik.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!