Zenka: Diskriminimi të zbritet në nivelin më të ulët

Fenomeni negativ i diskriminimit, i cili cenon dinjitetin njerëzor duhet zbritur në nivelin më të ulët, ka theksuar ministri për të drejtat njerëzore dhe pakica Mehmet Zenka.

Të drejtat e njeriut nuk janë diçka që na jepen, ato na përkasin për nga natyra tha ministri Zenka në fjalimin e tij drejtuar pjesëmarrësve të samitit mbi trajnimin në fushën e sjelljes dhe praktikave anti-diskriminues që po mbahet në Përzhno.

Ai theksoi se në procesin e Malit të Zi gjatë anëtarsimit për në Bashkimin Evropian, ka një vëmendje më të madhe për respektimin e të drejtave themelore të njeriut dhe liritë e të gjithë qytetarëve tanë në kushte të barabarta. Në këtë lidhje, një fenomen tejet negativ të diskriminimit, e cila drejtpërdrejt kërcënon dinjitetin njerëzor, është e një rëndësie të madhe që përqindja të jetë sa më e ulët e mundshme.

Shefja e Misionit të OSBE-së në Mal të Zi znj. Mariz Davis , ka thënë se diskriminimi mbetet një kërcënim për bashkëjetesën dhe kohezionit paqësore në të gjithë rajonin e OSBE-së.Në këtë drejtim, zonja Davis shprehu besimin se ky grup punues do të forcojë më tej kapacitetet e nevojshme për zbatimin e duhur të legjislacionit mbi diskriminimin e kësaj dukurie negative sociale në fusha të ndryshme.

Fotografia e Forumi Rinor Udsh

Shperndaje