As pas një viti Kosova,nuk ka dhënë zgjidhjen finale Marrëveshjes së demarkacionit

Qeveria e Kosovës nuk ia ka dhënë zgjidhjen finale Marrëveshjes së demarkacionit me Malin e Zi as pas një viti.

Edhe pse kryeministri Isa Mustafa insiston se marrëveshja e arritur është në rregull dhe se vendi nuk humb territor, deri tani kanë munguar hapat e tjerë për t’ia dhënë fuqinë e marrëveshjes ndërkombëtare. Edhe konsensusi i synuar nga Qeveria për Marrëveshjen e demarkacionit duket gjithnjë e më i largët.

Për këtë arsye Qeveria po heziton t’ia procedojë Kuvendit për ratifikim marrëveshjen pa u siguruar se pro saj janë dy të tretat e deputetëve. Por, në bazë të deklarimeve të deritashme është larg të arrihen mbi 80 vota të deputetëve. Edhe partneri i madh në Qeveri – PDK, gjithnjë e më shumë po e braktis versionin aktual të marrëveshjes.

Partitë në pushtet shpresojnë që procesit t’i japë shtytje ndihmëssekretarja amerikane e Shtetit për Evropë dhe Azi, Victoria Nuland, e cila më 10 korrik viziton Kosovën./KD/

Shperndaje