Policia e Shqipërisë e para në Ballkan me makina elektrike (Video)

Nga sot, Policia e Shqipërisë ka futur në përdorim 11 automjete elektrike, të cilat kanë zëvendësuar ato me karburant.

Ministria e Brendshme ka nisur një projekt pilot duke i vënë këto automjete në dispozicion të Policisë Rrugore. Mjetet janë të markës “Volkswagen” dhe punojnë vetëm me energji elektrike dhe funksionimi i tyre bëhet përmes karikimit.

Shqipëria bëhet vendi i parë në rajonin e Ballkanit dhe i 10-ti në Europë, që fut në përdorim automjetet elektrike.

Këto mjete janë trend në rritje për vendet e zhvilluara ekonomikisht, pasi makina të tilla janë më të shtrenjta se ato me karburant. Makinat elektrike janë krejtësisht ekologjike, pasi nuk emetojnë gaz në mjedis. Pjesa kryesore e këtyre makinave, në vend të sarbatorit, është bateria. Ndërsa kombinimi i baterisë me motorrin elektrik, krijojnë atë që quhet truri i makinës.

Ministri i Punëve të mbrëndshme Samir Tahiri tha se këto makina nuk përdorin asnjë pikë karburant dhe karikohen në prizën e shtëpisë dhe shpenzojnë shumë pak, 100 kilometra të kaluara me këtë makinë kushton më pak se një kafe apo 120 lekë- (më pak se një euro).

14484605_1281012008615622_3738277358272417629_n

WireAP_9c29dc420e1448d5a77410becdc9426e_16x9_1600

thumbnail_DSC_6643

Shperndaje