Nimanbegu: Për Listën Shqiptare realizimi i programit mbi funksionet

Nënkryetari i Forcës Genci Nimanbegu pjesë e Listës Shqiptare “Genci Nimanbegu – Nik Gjeloshaj” tha për “Vijesti” se prioritet i tyre është të arrijnë qëllimet e programit zgjedhor dhe jo funksionet. Sidoqoftë, ai shton se nëse ata do të mund të zgjidhnin , nuk do të ishte Ministria e të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave, por donjë tjetër, të tilla si ekonomia, zhvillimi rural dhe bujqësia, turizmi, komunikacioni dhe detaria.

“Qëndrimi im është që për shumë vite Ministria e të Drejtave të Njeriut dhe të Pakicave ishte nën drejtimin e partive shqiptare, dhe se tani duhet të jetë dikush nga shumica, sepse duke udhëhequr ministri tjera, pakicat do të tregonin se ata kanë kapacitet për të kontribuar në zhvillimin e të gjithë Malit të Zi.” dhe jo vetëm populli shqiptar, “tha Nimanbegu.

Ai shtoi se qëllimet programore mbeten mbi funksionet që ata mund të marrin në qeverinë e re.

Përfaqësuesit e Listës Shqiptare “Genci Nimanbegu-Nik Gjeloshaj” më herët deklaruan se me shumë gjasa do të negociojnë me Demokratët për pjesëmarrjen në pushtetin ekzekutive sepse ata kanë bashkëpunimin më të mirë me Demokratët. Demokratët me partitë shqiptare përbëjnë pushtetin në Tuz. /Malësia.ME/

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!