Jovanoviq dhe Tadiq: Kosova është shtet i pavarur (Video)

Nga sot në Serbi është formuar një koalicion i ri partiak, ku për qëllim ka ta rrëzojë kryeministrin e tyre, Aleksandar Vuçiq.

Në këtë koalicion është edhe ish presidenti serb, Boris Tadiq.Tema kryesore e tyre, edhe pse në ditën e parë të funksionimit, ishte raporti i Serbisë me Kosovën.

Tadiq është shprehur se kjo Qeveri serbe de facto e ka pranuar Kosovën si shtet të pavarur.

Edhe pse ky bashkim i ri politik nuk e ka në plan që ta njoh pavarësinë e Kosovës, ata janë shprehur se e kuptojnë realitetin.Kosovën e kanë njohur mbi 100 shtete të botës, ata janë antarë i komitetit olimpik vitin qe vjen ata në lojrat olimpike do të paraqiten karshi serbis.Këtë e tha kryetari i Partisë Liberal-Demokratike të Serbisë, Çedomir Jovanoviq.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!