Gjukanoviq ktheu në Kuvend Ligjin për Presidentin

Presidenti i vendit, Millo Gjukanoviq, e ka kthyer Ligjin për Presidentin në Kuvend për rivendim.  Njoftimin lidhur me këtë vendim të presidentit për Portalin RTMZ e ka dhënë këshilltari i Gjukanoviqit për çështje juridike, Boris Bastijançiq.

“Në mbledhjen e tretë të seancës së dytë të rregullt (vjeshtore) të vitit 2022, me votat e 41 deputetëve është miratuar Ligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Presidentin e Malit të Zi.

Ky ligj i është dorëzuar Presidenti i Malit të Zi, të enjten, më 3 nëntor në ora 13:00, të nesërmen, pasi u njoh me formën dhe përmbajtjen e ligjit, duke analizuar në detaje zgjidhjet e tij kontradiktore, Presidenti Gjukanoviq vendosi në përputhje me nenin 94, paragrafi 1 i Kushtetutës të Malit të Zi, ta kthejë Ligjin për ndryshimin e ligjit për Presidentin e Malit të Zi, Kuvendit të Malit të Zi në rivendosje ”, tha Bastijançiq.Duke theksuar më tej arsyet e kthimit të ligjit në Kuvend për rivendim, presidenti i Malit të Zi thekson se ai do të krijonte kushte  të qarta jodemokratike për shkatërrimin e  të mires kushtetuese, siç është parimi i ndarjes së pushteteve në bazë të ekuilibrit dhe kontrollit të ndërsjellë , dhe jo për uzurpimin e një pjese të pushtetit ekzekutiv të mbajtur nga Presidenti i Malit të Zi, dhe atë nga Parlamenti i Malit të Zi si institucioni më i lartë i veprimtarive legjislative shtetërore, e cila, në të kundërtën, do t’i afrohej përfundimisht nga inxhinjeringu juridike në fjalë.

Shperndaje