IRF: Alternativa Shqiptare subjekti më i fort shqiptarë në Mal të Zi

Si pas hulumtimit të fundit të opinionit publik në Mal të Zi, i realizuar nga Agjencioni joprofitabil amerikan “Instituti Ndërkombëtar Republikan” (IRF) nga subjektet nacionale shqiptare, Altetnativa Shqiptare është subjekti më i fortë i cili gëzon më së shumti mbështetje, prej 1% të trupit votues.

Hulumtimi, është publikuar në faqen IRI, dhe e ka përpunuar agjencioni IPSOS , në periudhën nga 6- 12 tetor, në mostrën prej 1022 të intervistuar.

Sipas këti hulumtimi, Partinë Demokratike të Socialistëve e përkrahin 40% e qytetarëve, Demokratët 23%, Frontin Demokratik 15%, kurse Partinë Socialiste Popullore 5% e të anketuarve./Malësia.ME/

http://www.iri.org/sites/default/files/montenegro_ppt.pdf

Shperndaje