“Countdown” i Xhaferit: Ivanovit i mbeten edhe 9 ditë kohë (Video)

Talat Xhaferi është zyrtarisht kryetari i Kuvendit të Maqedonisë, gjë që nënkupton fillimin e numërimit së prapthi të afatit 10-ditor për dhënien e mandatit për formimin e qeverisë së re.

Ditë më parë, Talat Xhaferi e kishte njoftuar me shkrim presidentin Gjorge Ivanov mbi krijimin e shumicës së re parlamentare të vendit. Nga kabineti i presidentit theksohet se Ivanov do të veprojë konform Kushtetutës dhe praktikës së vendosur.

Ekspertët janë optimistë se ekzekutivi i ri i Maqedonisë do të formohet shumë shpejt, e presin që kreu i shtetit t’ia dorëzojë mandatin udhëheqësit të LSDM-së, Zoran Zaev.

Në të kundërt, shumica parlamentare do ta zgjedhë vet Qeverinë. Sipas “BIRN”, episodi i dhunës në Parlamentin maqedonas e tronditi thellë komunitetin shqiptar në vend dhe i forcoi njëkohësisht bindjen se, një qeveri me Zoran Zaevin në krye do të jetë shpresa më e mirë për të.

Shperndaje