Guci: Promvohet vepra e Shaban Hasangjekaj “Gjurme ne Kohe dhe Refleksione”

Ne ambientet e Shtepise se Kultures ne Guci u mbjat ceremonia e promovimit te vepres se Shaban Hasangjekaj “Gjurme ne Kohe dhe Refleksione”. Ne ditelindjen e 75 te Shaban Hasangjekaj ne Guci dhe me nje pjesmarrje te adhuruesve te libri dhe krijuesish u prezentua kjo veper mjaft vuliminoze. Te pranishmit paten rastin te diskutojme per karieren e gjate me se 50 vjecare te Shaban Hasangjekaj si gazetar, studijues, mesimdhenes dhe perkthyes duke u ndalur te libri i publikuar.

 Ky eshte nje liber poliedrik qe permban recensionet per 91 libra te profileve dhe autoreve nga me te ndryshmit, me nje tregues me rreth 900 emra, te gjitha keto shkrime te botuara ne vitet 2011-2018 ne gazeten “Koha Javore”.

Gjate zhvillimit te punimeve u lexuan kumtesat e rescensionisteve prof.dr. Zymer Neziri, mr.sc Xhavit Kastrati, Po ashtu Binak Ulaj shtjelloj temen lidhur me profilin e autorit, anagzhimin e ti si gazetar, mesues dhe perkthyes. Nderkaq njeri nder inicuesit e jetesimit te kesaj vepre Enver Ulaj tregoj se si erdhi idea dhe dhe menyra e realizmit. Ishte thjesht, theksoi Enveri nje perkushtim dhe dedikim I yni dhe familjes se autorit qe ne ditelindjen e 75 te nderojme ate me kete veper qe permban punen dhe angzhimin e ti me se gjysme shekullor si autor, gazeatar, perkthues dhe mesimdhenes.

Autori i veprës Shaban Hasangjekaj theksoj se ndihet i nderuar me përkrahjen dhe prezencën tuaj sot, duke bere një përmbledhje te rrugëtimit te ti ne profesionin e gazetarit, përkthyesit dhe mesimdhenesit.

Nga Rozhaj per te nderuar kete aktivitet kishte ardhur aktivisti Ali Daci, studijuesi Halil Markishiq nderkaq ne aspeketin medial kete organizmi e mbuloj RTv I Malit te Zi.

Kete organzim ne Shtepin e Kultures ne Guci e mdoderoj Esad Gjonbalaj/Plava e Gucia Sot

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!