Anonymous, mesazh Qeverisë shqiptare: Na Prisni! (Video)

Anonymous, komuniteti më i madh i haktivistëve në botë, ka lëshuar një mesazh paralajmërues në YouTube për qeverinë shqiptare.

Sulmi i parë i tyre është kryer ditën e djeshme, me mbylljen e profilit në facebook të ministrit të drejtësisë, Ylli Manjanit. Vetë ministri reagoi përmes një mesazhi në twitter duke pranuar se profili i tij ishte bllokuar.

https://www.youtube.com/watch?v=kW9dZu2tdz4

Në videon e publikuar në YouTube, thuhet:

“Mesazh për Qeverinë Shqiptare

Përshëndetje qytetarë të botës, ne jemi anonim. Qeveri e Shqipërisë, keni ardhur në vëmendjen tonë, se pavarësisht nga paralajmërimet tona të vazhdueshme, ju keni vendosur që të shpërfillni kërkesat tona për të ndihmuar popullin e këtij vendi, dhe keni vazhduar në drejtimin e një sistemi i cili përfiton vetëm për vete. Ne kemi kërkuar me edukatë në shumë raste që të ndryshojë qëndrimi juaj ndaj udhëheqjes, që ju t’i shërbeni vendit, në vend që të kontrolloni atë, që ju të ruani të drejtat dhe liritë e qytetarëve.

Në vend të kësaj, ju keni vendosur për të imponuar përkeqësimin e masave shtrënguese mbi popullin e Shqipërisë, rritja e taksave për qytetarët dhe bizneset e vogla, miratimin e reformës së arsimit të lartë për studentët që favorizon universitetet private dhe shkatërrimin e universiteteve publike. Situata në Shqipëri është e dëshpëruar. Ky vend i vogël i Evropës është grimcuar në mes të korrupsionit dhe papunësisë ekstreme. Shumë shqiptarë kanë humbur shpresën në vend të tyre dhe përpiqen çdo vit të kërkojnë një të ardhme në Gjermani apo vende të tjera evropiane.

 Në njëzet vitet e fundit, rreth një e katërta e popullsisë është larguar nga vendi. Ju keni krijuar një sistem që po dështon dita ditës. Një qeveri e përbërë nga vrasësit, kriminelët dhe përdhunuesit krijon vetëm shkatërrimin e këtij vendi. Shqiptarët janë ngopur me kriminelët në politikë. Ata duan vetëm drejtësi në këtë vend. Ju vazhdoni të shkelni mbi të drejtat dhe liritë themelore te njerëzve, duke u përpjekur për të fituar qasje në informacionin tonë privat dhe konfidencial. Tani është për ne shumë e qartë se ju nuk e keni ndërmend të drejtoni vendin për popullin, por që do të vazhdoni përsëri të përfitoni për vete.

Ky sistem ka dështuar. Ne tani shohim të pastrehët qe vdesin në rrugë këtë dimër, njerëz të paaftë për të mbështetur familjet e tyre. Njerëzit nuk mund të përballojnë arsimimin e tyre; ju mbani të moshuarit në punë për një kohë të gjatë, duke mbajtur vende pune dhe mundësitë për të rinjtë që të shkojnë jashtë. Numri i të papunëve ka pësuar rritje marramendëse. Për Qeverinë shqiptare, ju jeni bërë një armik i Anonymous, na keni zemëruar ndjeshëm dhe përbëjmë një rrezik të madh për ju.

Ju shpërfillni kërkesat e popullit dhe vazhdoni të operoni vetë për fitimin tuaj egoist. Anonymous nuk është një grup i vogël njerëzish të pafuqishëm për t’u injoruar, ne jemi një organizatë, globalisht aktive, kolektive e individëve të të njëjtit mendim dhe mesazhi ynë është i qartë, ne shpallim luftë në këtë sistemin aktual që keni imponuar mbi ne. Armiku juaj më i keq janë tani vetë njerëzit tuaj. Revolucioni ka filluar. Ne jemi anonimët. Ne jemi një legjion. Ne nuk falim. Ne nuk harrojmë. Na Prisni!”.

Shperndaje