Nënkryetari i ASH-së, Iber Hoti kërkon hapjen e vendkalimit Plavë-Tropojë

Hapja e pikes kufitare doganore te Grabomit pak dite me pare, duhet te pasohet edhe me hapjen e pikes tjeter ne Qafe te Vranites , qe lidhe krahinen e Plave Gucise me Tropoje.

Kjo kërkesë për dy qeveritë, të Podgoricës dhe Tiranës, përseritet nga nënkryetari dhe këshilltari i ASH-së në Kuvendin e Plavës njëheri edhe nënkryetar i Keshillit Kombëtarë të Shqiptarëve në Malin e Zi, Iber Hoti.

Ai thote se sot per te shkuar ne Tropoje nga Plava e Gucia duhen bere mbi 4 ore rruge nga Peja, nderkohe qe me hapjen e pikes se Vranites e gjithe kjo rruge behet per 40 minuta deri ne 1 ore:

Hoti thote se Qeveria e Tiranes duhet ti kerkoje me shume Podgorices per trevat shqiptare te Plave – Gucise, pasi akoma jane te lena pas dore:

Lidhja e me rruge e trekendshit Plave Guci – Tropoje – Deçan, ben qe te marre nje hov te shpejte zhvillimi ne Alpe dhe ti kthehet e gjitha kjo zone lidhjeve historike me Shkodren:

Politikanet e Shqiperise jane te mirëpritur ne Plave – Guci, por jo vetem te takojne grupacione politike:

Komuna e Plaves ka mbi 9000 mije banore, nga te cilet te regjistruar me kombesi shqiptare jo me shume se 10 %. Kjo eshte nder trevat shqiptare qe e ka vuajtur maksimalisht asimilimin dhe shpopullimin, prej me shume se 140 viteve histori.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!