Në fundvit rruga: Podgoricë, Malësi, Vermosh, Plavë e Guci,Deçan (Video)

Mali i Zi dhe Shqipëria kanë një bashkëpunim të mirë në infrastrukturën rrugore.

Deri në fund të këtij viti pritet që të përfundojë segmenti rrugor që do të lidh zonat ku jetojnë shqiptarët: Podgoricë, Malësi, Vermosh(Shqipëri), Plavë e Guci, e deri në Deçan (Kosovë) dhe do të shkurtojë dukshem distancen për 120 km duke mundesuar rritjen e levizjes së lirë dhe shkëmbimin trektar njofoton Zeri i Amerikes.

Kjo rrugë do të jetë një mundësi e mirë veçanarishtë për Komunën e re të Gucisë për të gjadhëruar aktivitetin ekonomik.

Në këtë kuadër janë bërë përgatitjet e duhura teknike edhe për korridorin e njohur Adriatiko-Jonian, i cili do të lidhë bregdetin e Malit të Zi përmes Ulqinit me atë të Shqipërisë. Ky bashkëpunim po thellohet edhe si pasojë e hapjes së dy kapitujve të negociatave për anëtarësim të Malit të Zi me BE-në, të cilat i kushtohen politikës së komunikacionit në rajon.

Për më shumë ndiqini videon

Shperndaje