Sfidat e aspiratave euro-atlantike të Malit të Zi

Mali i Zi hyri në vitin 2022 me një paqëndrueshmëri politike, e cila pritet të thellohet edhe më shumë.

Fërkimet politike nisën që nga zgjedhjet parlamentare të vitit 2020, ku pas 3 dekadash formohet një qeveri pa partinë e presidentit aktual Milo Gjukanoviç.

Qeveria e re malazeze u mbështet nga partitë qytetare, por edhe nga partitë pro-serbe dhe pro-ruse, të cilat nuk e njohin pavarësinë e Malit të Zi dhe kundërshtojnë anëtarësimin e vendit në NATO.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!