Ahmeti: BDI ka fituar, por kanë humbur shqiptarët, së paku 9 deputetë

 

Në konferencën për media kryetari i BDI-së, Ali Ahmeti deklaroi se në këto zgjedhje në Maqedobi BDI ka fituar në korpysin shqiprarë, por kanë humbur shqiptarët për shkak të copëtimit të votës së popullit shqiptarë në më shumë parti.

“BDI gjithmonë ka apeluar tek elektorati i vetë dhe ka kërkuar që shqiptarët të mos copëtohen në parti të vogla, sepse do të jenë humbës. Gjithmonë i kemi thirr të gjitha partitë e vogla të bëhen bashkë, të fitojnë BDI-në por të mos humbin shqiptarët. Me hidhërim e them se shqiptarët kanë humbur mandate. BDI ka fituar zgjedhjet, por mua më ka interesuar që të fitojnë shqiptarët në radhë të parë. Dhe nuk më gëzon fitroja e BDI-së”-theksoi Ahmeti.

Sipas tij, shqiptarët kanë humb së paku 9 deputetë. Ai nuk mohoi mundësinë e formimit të koalicionit pas-zgjedhor edhe me partitë tjera shqiptare.

Gjithsesi sipas Ahmetit realizimi i procesit zgjedhor pa probleme dëshmon se vendi shënon progres dhe pjekuri. Ai shtoi se BDI do t’i mbetet besnik platformës së vetë për integrimin e vendit në UE, mbrojtjen e Marrëveshjes Kornizë të Ohrit dhe ngjashëm.

Shperndaje