Kurti i ulë pagën vetës dhe kabinetit qeveritar

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti ka shfuqizuar sot disa nga vendimet që ishin marrë nga paraardhësit e tij Ramush Haradinaj dhe Isa Mustafa. Kabineti i Kurtit ka shfuqizuar edhe vendimin e marrë nga bashkë partneri në koalicion Isa Mustafa të vitit 2015 përmes së cilit ministrat dhe zëvendësministrat përfitonin edhe pas përfundimit të mandatit të tyre.

Me këtë vendim ministrat përfitonin për një vit 70 për qind të pagës ndërsa zëvendësministrat për 6 muaj 70 për qind të pagës. Në mbledhjen e sotme të qeverisë u shfuqizua vendimi që kishte marrë Haradinaj në fund të vitit 2017 për rritjen e pagave për vete, por u tha se vendimi nuk ka efekt për uljen e pagave aktuale në sistemin e drejtësisë dhe Gjykatën Kushtetuese.

Qeveria Haradinaj kishte vendosur për rritje të pagave për 100 për qind. Sipas atij vendimi, kryeministrit i rritej paga nga 1500 euro në 2950 euro.

Shperndaje