Eposi i Kreshnikëve, një trashëgimi e veçantë shqiptare në Malin e Zi (Video)

Shqiptarët në Mal të Zi janë të njohur për këngët e eposit të kreshnikëve, të cilat ende sot gjallojnë në Malësi, Plavë e Guci, Krajë dhe në Anë të Malit.Studiuesit e kësaj fushe vlerësojnë se eposi i kreshnikëve është monument i veçantë i poezisë gojore shqiptare, që pati një ndikim të fuqishëm edhe tek popujtë tjerë në Ballkan.

Korrespondenti i Zërit të Amerikës Ali Salaj përgatiti kronikën:

https://www.youtube.com/watch?v=L9XGVYHtN-c
Shperndaje