Rama: Modeli “Schengen” në të gjithë rajonin, jo vetëm me Kosovën (Video)

Gjatë konferencës së përbashkët për shtyp me kryeministrin maqedonas Zoran Zaev, kryeministri Rama ka thënë se shumë shpejt duhet të aplikohet “modeli Shengen” edhe në vendet e Ballkanit Perëndimor. Rama tha se siç qytetarët lëvizin sot lirshëm mes Shqipërisë dhe Kosovës, duhet ta bëjnë edhe me Maqedoninë dhe Malin e zi.

“Modeli Shengen duhet të shtrihet në të gjithë rajonin, jo vetëm me Kosovën por edhe me Maqedoninë dhe Malin e Zi me bindjen se të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të hyjnë në këtë proces. Kufijtë e vendet tona duhet të jenë po aq fluidë saç janë kufijtë në Bashkimin Europian. Nëse këtë gjë do të duhet ta bëjmë me anëtarët e BE, askush nuk na pengon ta bëjmë mes nesh sot, jo nesër. Herët a vonë do iu japim mundësinë qytetarëve të hyjnë dhe dalin në të dyja shtetet pa asnjë pengesë, kontroll, pa asnjë problem ashtu siç hyjnë dhe dalin në vendet e tyre qytetarët e BE-së”, ështe shprehur Rama.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!