Tare: Katastrofë nëse anulohet Serie A, qeveria nuk dëshiron ta ndihmojë futbollin

Drejtori sportiv i Lazios, shqiptari Igli Tare ka pohuar se do të ishte ‘një katastrofë’ nëse anulohet Serie A dhe se qeveria italiane nuk dëshiron të ndihmojë futbollin.

Seria A ka caktuar një datë të përkohshme për rinisjen e kampionatit, por Tare pret komplikime dhe pretendon se Gjermania ka protokollin më të mirë për të përfunduar sezonin.

“Ne do të përpiqemi të fitojmë kampionatin nëse Serie A rinis, nëse jo, do të përpiqemi përsëri vitin tjetër. Ata që thonë se nuk mund ta përfundojmë kampionatin vetëm për interesa personale nuk kanë kuptuar asgjë”, ka thënë fillimisht Tare për La Repubblica.

“Futbolli i jep jetesë 370 mijë njerëzve, nëse ndalet, do të jetë rënia e shumë njerëzve dhe Italia do të humbasë pjesë të historisë së saj, jo vetëm sportet”.

“Do të jetë një fatkeqësi sociale. Ndalimi tani do të thotë, pothuajse me siguri, që ne nuk mund të rifillojmë as në shtator”.

“Shumë muaj pasivitet do të ishin të padurueshëm. Ata na kanë zili dhe mendojnë se futbolli është vetëm Serie A, përkundrazi ka mijëra njerëz dhe familje që punojnë. Ne kemi për detyrë t’i mbrojmë ata”.

“Nuk mund të mendoj se Ministri Vincenzo Spadafora është aq i papërgjegjshëm sa do ta bënte atë me qëllim, por ka qeveri në Evropë që duan të ndihmojnë futbollin si Gjermania, Spanja, Anglia”.


Shperndaje