Popoviq: Arsyetimet e Akademisë për fjalorin janë të pavërteta dhe injorante

Një nga fituesit e çmimi të “13 korrikut” të këtij viti, shkrimtari Millorad Popoviq, ka thënë se shkalla e amatorizmit, papërgjegjshmërisë dhe arrogancës, nga botuesit dhe autorët e Fjalorit të Akademisë malazeze, është aq e lartë sa që për këtë projekt mund të flitet vetëm me satirë dhe humor të zi .

Sipas Popoviq, arsyetimet e dhëna nga kryetari i Akademisë për mungesën e redaktorit të fjalorit janë skandaloze dhe ngjajnë me tepër me deklarata të një përpiluesi të raporteve socialiste të fabrikës së traktorëve se sa me një person të arsimuar.

 

Shperndaje