Mali i Zi është vendi udhëheqës në integrimet evropiane

Mali i Zi është vendi kandidatë i cili më së tepërmi ka përparuar drejtë anëtarësimit në BE , ka kumtuar kancelaria gjermane Angella Merkell. Kryeministri Zdravko Krivokapiq ka marr sot pjesë në Tiranë në drekën punuese me Merkell dhe liderët e vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe temë e këtij takimi ishte Bashkëpunimi rajonal dhe mekanizmat për avancimin e tij.

“Me këtë rast kancelarja Merkel në veçanti ka theksuar se Mali i Zi është shteti më përparimtarë , kandidatë për anëtarësim në BE , duke apostrofuar rëndësinë e idesë të tregut të përbashkët ekonomik rajonal , i cili sipas fjalëve të saj mund tu shërbej të gjitha shteteve të Ballkanit Perëndimor”është kumt kumtuar nga Qeveria. Nga Qeveria kanë deklaruar se në drekën punuese  në veçanti është theksuar nevoja që edhe në vitet e ardhshme të vazhdohet puna në kuadër të procesit të Berlinit, si njërës ndër iniciativat më të rëndësishme diplomatike prej vitit  2014 , qëllimi i të cilit është zgjërimi i mëtejmë i BE.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!