Nga nesër, maskat të detyrueshme edhe jashtë

Nga e diela, 15 nëntor vendosja e maskave mbrojtëse jashtë dhe brenda është e detyrueshme në të gjithë Malin e Zi, duke përfshirë edhe fëmijët më të vjetër se 5 vjeç, përveç në plazhe dhe në parqe nacionale, duke e respektuar distancës fizike dhe masat tjera të përcaktuara, njoftuan nga Qeveria.

Poashtu ndalohet organizimi i të gjitha llojeve të festimeve dhe tubimeve, janë disa nga masat që të gjithë qytetarët duhet t’u përmbahen nga mesnata për të parandaluar përhapjen e koronavirusit.

Ndalohet mbledhja e më shumë se katër të rriturve bashkë në një vend të hapur publik (trotuare, sheshe, rrugë, parqe, shëtitore, plazhe, etj.), Përveç personave që kryejnë detyrat e tyre të rregullta të punës.

Ndalohet tubimi i banorëve në vende publike të brendshme dhe të jashtme (tubime publike, ngjarje publike, tubime sportive, politike, kulturore, artistike dhe private, dasma, si dhe ngjarje të tjera).

Komunitetet fetare janë të detyruara t’i përshtasin aktivitetet e tyre me situatën aktuale epidemiologjike dhe të kryejnë ritet fetare në ndërtesat fetare ekskluzivisht pa praninë e qytetarëve

Varrimet dhe ngushëllimet pranuese kryhen ekskluzivisht në rrethin e ngushtë të familjes.

Malësia.ME

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!