Temperaturat e ulëta, e pësojnë flmanigot në Kriporen e Ulqinit (Foto)

Temperaturat jashtëzakonisht të ulëta të cilat kanë mbizotruar në Ulqin ditët e fundit Ulqinit, kanë ndikuar negativisht në dhjetëra flamingos në Kriporen e Ulqinit të cilët për shkak të sasive të mëdha të akullit mbi kanalet dhe pellgjet e zonës janë bllokuar dhe kanë ngordhur.

“Nga pasojë e të ftohtit kanë pësuar kryesisht zogj të rinj, ndërkohë që shumica e zogjve të tjerë kanë gjetur strehim në vendet të Kripores dhe të lumit Buna, si dhe zonat tjera me temperatura më të larta,” thuhet në një deklaratë nga Qendra për mbrojtjen dhe studimin  e zogjve të Malit të Zi./Ulqinionline/

Shperndaje