Pas Shqipërisë edhe Kosova, i del në mbështetje Izraelit

Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës ka reaguar në mbështetje të Izraelit në konfIiktin që po zhvillohet mes tyre dhe Hamasit.

Në reagimin e MPJ’së thuhet se Izraeli ka të drejtën dhe obligimin për t’u mbrojtur kundër raktave të Hamasit.

Më tutje, thuhet se civilët palestinezë po mbahen pengje nga Hamasi në Iuftën kundër Izraelit.

Kosova ka kërkuar nga palët përmbajtje, ndalje të dh.unës dhe kërkim të zgjidhjeve paqësore.

“Si çdo shtet tjetër, Izraeli ka të drejtën dhe obligimin të mbrojtë njerëzit e vet kundër mbi 2000 raktave të drejtuara ndaj civilëve vetëm nga Hamasi, që po i mban civilët palestinezë pengje në Iuftën e vet. Ne pikëllohemi për të gjithë vikimat. Ne kërkojmë përmbajtje, ndalje të dhu.nës dhe kërkim të zgjidhjeve paqësore”, shkruan Ministria e Punëve të Jashtme.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!