Zenka priti delegacionin nga Kosova: Pakicat në MZ nuk janë plotësisht të kënaqur me pozitën e tyre

Ministri i të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave Mehmed Zenka bisedoi për rëndësinë e pakicave dhe përmirësimin e pozitës së tyre me kolegët e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Kosovës të cilët vizituan Malin e Zi.

Delegacioni i Republikës së Kosovës, i përbërë nga prof.dr. Beqir Ismaili dhe Turkesh Dalifi, të shoqëruar nga Këshilltari i Ministrit dhe Zëvendës Ambasadori i Republikës së Kosovës në Malin e Zi, Enver Buçaj, vizituan Departamentin për Mbrojtjen dhe Promovimin e të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave në Qeverinë e Malit të Zi dhe me këtë rast shkëmbyen mendime mbi gjendjen e popujve të pakicave në shtetin e Malit të Zi dhe Republikës së Kosovës.

Ministri Zenka theksoi përparimin në kuadrin legjislativ për mbrojtjen e të drejtave të pakicave dhe komuniteteve tjera etnike të pakicave në Malin e Zi, duke shtuar se pozicioni i tyre po përmirësohet vazhdimisht përmes kuadrit institucional.


Pakicat në Mal të Zi nuk janë plotësisht të kënaqur me pozitën e tyre, por janë mirënjohës për mundësitë e pranuara për bashkëpunim dhe pjesëmarrje në vendimmarrje. Vendet e pakicave ndjekin procesin e zhvillimit evropian dhe euroatlantik të Malit të Zi që nga fillimi i rrugës së zhvillimit, tha Zenka, duke shtuar se shteti e njeh këtë në mbështetje të përbërjes së qeverisë së re, e cila përbën pothuajse një të tretën e anëtarëve të grupeve të pakicave.

Gjatë takimit, bashkëbiseduesit ranë dakord që marrëdhëniet dypalëshe midis Malit të Zi dhe Republikës së Kosovës janë thelbësore dhe se bashkëpunimi i ardhshëm do të jetë më i pasur dhe më i mirë falë shkëmbimit intesiv të përvojave në shumë fusha me interes të ndërsjellë.
Të dyja palët shprehën gatishmërinë e tyre për të punuar për të përmirësuar më tej marrëdhëniet dhe për të zhvilluar kapacitetet e tyre drejt integrimit evropian.

Forumi Rinor UDSH

Shperndaje