Holanda dhe Belgjika formuan Ligën e përbashkët në futboll

Klubet e futbollit të Holandës dhe ato të Belgjikës kanë formuar Ligë të përbalshkë  që do të mbanë emrin BeNEliga. Sezoni i parë e  kësaj lige të përbashkët do të starton në  kampionatin 2022/2023, ndërkaq  sezoni  2021/22  do të përcaktoj ekipet pjesëmarrëse të  ligës së përbashkët.

Nëntë ekipet e para të kampionateve përkatëse do të jenë pjesë e BeNEliga që do të numëron 18 ekipe.  Në Ligën e Kampionëve   do të marrin pjesë dy ekipet e para, ndërsa në Europa Ligë  do të përfaqësohen ekipet  nga  pozita e tretë  deri të pestën.

Garat  pë Kupë  mbeten si më pare, ndërsa  fituesit e Kupës në Belgjik dhe Holandë do të kualifikhen në Europa Ligë.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!