Dukaj – Bilotaite: Decentralizimi i vetëqeverisjeve lokale, kusht themelor për avancimin demokratik të shoqërisë

Ministrja e Brendshme e Lituanisë, Agne Bilotaite, ka pritur sot në selinë e MPB-së në Vilnius ministrin e Administratës Publike, Marash Dukaj.

Decentralizimi i pushtetit vendor është një nga kushtet themelore për përmirësimin demokratik të shoqërisë. Po marrim masa konkrete që do t’i japin vetëqeverisjes lokale një shkallë reale të decentralizimit në mënyrë që të zhvillohen në aspektin financiar dhe kuadrovik”, tha Dukaj.

Siç theksoi ai, proceset e dixhitalizimit të administratës publike dhe futja e shërbimeve elektronike përaqesin një pjesë të rëndësishme të procesit të reformës së administratës publike.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!