Vazhdon shpërngulja masive e shqiptarëve nga Mali i Zi (Video)

Procesi i vazhdueshëm i shpërnguljes së shqiptarëve nga Mali i Zi ka zbrazur tërësisht me dhjetëra vendbanime që nga Plava e Gucia, Malësia, Kraja dhe Ulqini.

Analistët vlerësojnë se shkaqet e këtij emigrimi janë gjendja e rëndë ekonomike, papunësia dhe mungesa e perspektivës zhvillimore. Analistët vënë në dukje se shpërngulja kaq e madhe ka arritur pikën kritike që rrezikon qenien kombëtare të shqiptarëve në Malin e Zi.

Shperndaje