Pushteti i gatshëm të bisedojë me ata të cilët formalisht i udhëheqin protestat

Pushteti i Malit të Zi është i gatshëm që me ata të cilët formalisht i udhëheqin protestat të bisedojnë për të gjitha çeshtjet që paraqesin interesin e tyre, ka theksuar presidenti Millo Gjukanoviq.

Ai në Berlin gjatë ligjeratës në shoqatën gjermane për politikë të jashtme ka tjheksua se protestatnë Mal të Zi përpiqën të prezantohen si qytetare , edhe pse është e qartë se pas tyre qëndrojnë strukturat politike.

Protestat në Mal të Zi ,në Serbi dhe Shqipëri siç thekson Gjukanoviq janë tregues i qartë i progresit në Ballkanin Perendimor. Sot protestat konsiderpohën si rrugë legjitime e prezantimit të interesave politike. Megjithartë ai ka theksuar  se do të ishte e natyrshme qëprotestat e udhëhequra nga opozita të shlndërrohën dialog parlamentar,transmeton portali i RTMZ.

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!