Në Tuz zbulohet kisha 5 shekullore (Video)

Arkeologët përfunduan gërmimet e pjesëve të mbetura të kishës katolike në Hot në kodrën e quajtur Qafkishë në Malësi.

Sipas udhëheqësit të gërmimeve Mile Bakoviq, kisha i takon shekullit të 16 –të dhe prej vitit 1950 ishte nën mbrojtjen e shtetit si pasuri kulturore, por e lënë komplet pas dore. Ai thotë se nga literatura e pakët për këtë  objekt, del se kjo kishë është objekti më i rëndësishëm kishtar në zonën e Hotit në shekullin e 16-të, dhe se përveç kërkimeve arkeologjike planifikohen edhe ato të konzervimit.

Për më shumë ju ftojmë të ndiqni kronikën e pregaditur nga Mozaiku më 08.04.2017.

Shperndaje