Pagesat partive parlamentare, 5.9 milionë € për vitin 2015

Partitë parlamentare në Mal të Zi në vitin 2015 kanë fituar nga buxheti shtetror edhe nga ai lokal 5,9 milion euro, kështu tregon raporti financiar të cilin partitë politike i kanë dorëzuar Agjensionit për parandalim të korupsionit.

Më së shumti para nga buxheti ka fituar Partia Demokratike Socialiste (DPS) 1.76 milionë, ndërsa Fronti Demokratik 1.47 milionë.Partia Social Demokratike (SDP) vitin e kaluar ka marrë 715 mijë, Partia Socialiste Popullore (SNP) 712 mijë, Mali i Zi pozitiv 502 mijë, Partia boshnjake 282 mijë,HGI 126 mijë, Partia Liberale 140 mijë euro.

Sa i përket partive shqiptare më e shumta nga buxheti ka fituar Lidhja Demokratike në Mal ë Zi 61 mijë euro, Forca 50 mijë euro,Partia Demokratike ka fituar 42 mijë euro dhe Alternativa shqiptare 34 mijë euro./Malësia.ME/

Shperndaje