Bogdanoviq: Ligji aktual është i mirë për shqiptarët

Marrëveshja e koalicionit e arritur mes DPS dhe partive shqiptare nuk detyron askënd përveç ata dhe nënshkruesit e asaj marrëveshje nuk e kanë shumicën prej dy të tretatsh për ndryshimin e legjislacionit zgjedhor, deklaroi Boris Bogdanoviq nga Demokratët.

Kështu që, marrëveshja e arritur në mes DPS dhe subjekteve politike shqiptare është e pavlefshme dhe nuk ka ndonjë efekt ligjor në këtë rast. Me marrëveshje nuk mund të parashikohën detyrime për subjektet politike që nuk janë nënshkruesit e saj. Natyrisht, nuk është hera e parë që DPS me truket politike primitive, luanë dhe mashtronë subjektet politike shqiptare, tha Bogdanoviq.

Bogdanoviq konsideron se aksioni afirmativ, si një kategori kushtetuese, nuk shkon në dëm të përfaqësuesve politikë të pakicave. /Malësia.ME/

Gjeloshaj: Bojkot i zgjedhjeve nëse nuk ka mandate të garantuara

Shperndaje
error: Të drejtat e rezervuara !!