Zgjedhjet e parakohshme në Maqedoni më 11 dhjetor

Kreu i Kuvendit të Maqedonisë, Trajko Veljanovski nënshkroi vendimin për zgjedhje të parakohshme parlamentare më 11 dhjetor. Ai tha se si përbërje parlamentare kanë arritur të arsyetojnë besimin që elektorati ju ka dhënë në zgjedhjet e kaluara edhe përskaj të gjitha vështirësive që kanë ardhur si pasojë e krizës politike në vend.

Me këtë akt dhe në pajtim me rregullat e demokracisë përfaqësuese, mandatin ja kthejmë përsëri mbrapshtë popullit i cili është i vetmi autoritet më legjitim të gjykojë, të vlerësojë dhe të vendosë se cili opsion politik duhet ta fitojë nderin por edhe obligimin të udhëheqë me shtetin tonë”, deklaroi kryetari i Kuvendit Trajko Veljanovski.

Shperndaje