Vendim i Qeverisë: Zvoglohën pagat e funksionarëve dhe kompensimet e nënave

Qeveria në mbledhjen e mbajtur sot, miratoi projekt-buxhetin për vitin e ardhshëm. Vendimi nënkupton  zvogëlmin e pagave të funksionarëve publik për 8 për qind si dhe zvogëlimin e pensioneve për nënat me tre dhe më shumë fëmijë.

Kompensimet për nënat do të ulën nga 336 euro në 264, ndërsa për ato që marrin 292 do të ulët në 144 euro.

Sa i përket pagave të punësuerve tjerë në administratën shtetërore, nuk do ketë ndryshime, njoftoi zëvëndës kryeministri Millutin Simoviq. Ai njoftoi gjithashtu rritje të akcizës në karburante për nëntë cent.

Ai tha se janë më se të sigurt se do hasin në mirëkuptim dhe se barrën duhet ta ndajnë të gjithë së bashku./Malësia.ME/

Shperndaje